ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο του Ρουβίκωνα από την εισβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Νέο βίντεο του Ρουβίκωνα από την εισβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο βίντεο από την εισβολή μελών της στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ανήρτησε η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, περίπου 30 άτομα, φορώντας κουκούλες πέταξαν φυλλάδια και τρικάκια, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τονίζουν μεταξύ άλλων: «Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσα μπορούμε για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας σε ένα κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη».

Θα συνεχίσουμε, προσθέτουν: «να "ενοχλούμε" τους υπεύθυνους γι αυτή την εθνοκάθαρση. Δεν περιμένουμε να πετύχουμε πολλά, δεν μπορούμε όμως και να καθόμαστε άπραγοι σε τέτοια αχρειότητα. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας και η καθεμία πρέπει να απαντήσει και για το Παλαιστινιακό: πως μπορείς να παριστάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται;»

Αμέσως μετά η ομάδα περίπου 30 ατόμων φόρεσαν κουκούλες για να αποφύγουν κάμερες ασφαλείας και εισέβαλαν στη Νομική για να χαθούν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, την καταδρομική επίθεση συντόνιζε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ