ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis

Τι λένε οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τη δική τους απάντηση στις επικρίσεις που δέχονται για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis δίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, που υπογραμμίζουν ότι τήρησαν πιστά το γράμμα του νόμου.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη αναφέρεται στα διάφορα δημοσιεύματα τόσο για τη νομιμότητα του καθεστώτος προστασίας που χορηγήθηκε στους τρεις μάρτυρες όσο και για την υποτιθέμενη παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη.

Όπως ξεκαθαρίζουν, ουδέποτε συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis.

«Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς διευκρινίζεται, επίσης, ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

Τζανακόπουλος: Τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο σεβασμός του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη, που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της.

Τόνισε, επίσης, ότι αυτό πρέπει να το σεβαστεί πρώτος απ’ όλους ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της «που τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε προφανή πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές επιχειρώντας να πλήξουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης ή ακόμη, πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω, και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γνωστοποίησε, επίσης, την πρόθεση του πρωθυπουργού να προτείνει προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στη δικογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ