ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο της Πάτρας για τη Μακεδονία

Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο της Πάτρας για τη Μακεδονία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ‘Αγγελος Αποστολόπουλος, ο 22χρονος φοιτητής, ο ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου στην Πάτρα για την Μακεδονία ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, εξηγώντας και τους λόγους.

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook έγραψε τα παρακάτω:

«Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ανακοινώνουμε πως από την δίκη μας πλευρά, ακυρώνεται κάθε ενέργεια διεξαγωγής του συλλαλητηρίου στην Πάτρα για το ζήτημα της Μακεδονίας που προγραμματιζόταν για τις 25 Φεβρουαρίου.

Για σημαντικούς λόγους διοργάνωσης όπως και ασφαλείας, θα ήταν σαφώς καλύτερο να το αναλάβουν κάποιοι «ισχυρότεροι» οργανισμοί ή φορείς, όταν και αν το κρίνουν να το κάνουν. Όσον αφορά το ζήτημα της άδειας από τον Δήμο εμείς ήμασταν ξεκάθαροι στο τι είχαμε δηλώσει, καθώς και ακυρώνουμε κάθε ενέργεια σχετικά με αυτή την κινητοποίηση.

Οι προθέσεις μας ήταν ξεκάθαρες και αγνές και ποτέ δεν επιδιώξαμε ή θελήσαμε κάτι πέρα από ειρηνικό. Καταδικάζουμε και θα καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την βοήθεια και στήριξη τους για ένα θέμα τόσο σημαντικό. Οι απόψεις μας δεν αλλάζουν.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!»

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει προ ημερών μέσω Facebook. Στη σχετική με το event σελίδα αναφέρονταν τα εξής:

«Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 14:00 μ.μ. θα πραγματοποιεί συλλαλητήριο και στην Πάτρα για να υπερασπιστούμε την αλήθεια!

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί ως συνέχεια αυτών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας! Θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν και να είμαστε ενωμένοι. Θα πρέπει όλοι να δείξουμε ποσο δυνατοί είμαστε και να μαζευτούμε εκείνη την ημέρα στην Πλατεία Γεωργίου να φωνάξουμε τι σημαίνει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !

Ζητάμε να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

ΥΓ.: 1. Η εκδήλωση δεν έχει σχέση με κόμματα και δεν επιθυμούμε την παρουσία κομμάτων στην κινητοποίηση μας

  1. Η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει σε 25 Φεβρουαρίου (Σύντομα θα ανακοινωθεί)
  2. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το συλλαλητήριο μας, και να επικοινωνήσουν μαζί μας.
  3. Όσοι προτίθενται να διαθέσουν λεωφορείο για να έρθουν στην Πάτρα παρακαλούνται να μας ενημερώσουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για λόγους ασφαλείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ