ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακά συλλαλητήρια, Κέρι και πορεία για Γρηγορόπουλο «πονοκεφαλιάζουν» την ΕΛΑΣ

Απεργιακά συλλαλητήρια, Κέρι και πορεία για Γρηγορόπουλο «πονοκεφαλιάζουν» την ΕΛΑΣ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται αυτή την εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία που έχει να αντιμετωπίσει συλλαλητήρια, αλλά και να λάβει μέτρα για την άφιξη του Κέρι και να φέρει επιχειρησιακά σε πέρας την πορεία της 6ης Δεκέμβρη.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τηλεδιάσκεψη για τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, με το επιτελείο να λαμβάνει μέτρα για τις επικείμενες κινητοποιήσεις και ενόψει της παρουσίας επίσημων ξένων επισήμων στην Αθήνα.

Για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο για το προσφυγικό, και ενόψει της κατάστασης, τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν περιλαμβάνουν πεζές και εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες, σε πλήρη ανάπτυξη, πριν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στην Αθήνα θα «επανέλθουν» οι αγρότες καθώς είναι προγραμματισμένα διεθνή συνέδρια και φόρουμ, με ξένους επισήμους προσκεκλημένους.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης έκδοσης των πέντε αντιεξουσιαστών οι οποίοι είχαν συλληφθεί (12/11) με διεθνές ένταλμα των ιταλικών αρχών, στην Αγία Παρασκευή. Οι πέντε αντιεξουσιαστές, είχαν ταυτοποιηθεί με DNA, για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαϊου κατά την διάρκεια αντιδιαδήλωσης στην έκθεση EXPO2015.

Την Παρασκευή την Αθήνα θα επισκεφτεί σε μονοήμερη επίσκεψη ο υπουργος Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, και τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν αναμένεται να θυμίζουν την έλευση της Άγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενώ ενεργό σημμετοχή στις μετακινήσεις του Αμερικανού αξιωματούχου θα έχει και η Υπηρεσία Ασφαλείας της αμερικάνικης πρεσβείας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί πορεία εις μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την ετοιμότητα της ΕΛΑΣ, να είναι σε ύψιστο σημείο επιφυλακής με αναπτυξη δυνάμεων και περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ