ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργία των δύο αστικών λεωφορειακών γραμμών «city bus» στο Ηράκλειο

Λειτουργία των δύο αστικών λεωφορειακών γραμμών «city bus» στο Ηράκλειο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Ηρακλείου ΑΕ, σύμφωνα με την οποία η πόλη του Ηρακλείου και οι κάτοικοι της, θα εξυπηρετείται από τη λειτουργία των δύο αστικών λεωφορειακών γραμμών «city bus» με τέσσερα λεωφορεία.

Πρόκειται για τη συνέχεια ενός μέτρου, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πριν ένα μήνα, μαζί με τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, με θετική ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό.

Στο εξής και μετά από τις διάφορες τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των έργων το επιβατικό κοινό της πόλης του Ηρακλείου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία αυτά δωρεάν για την μετακίνηση του μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 τη νύχτα και κάθε Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 μετά το μεσημέρι. Κατά τις ημέρες των επίσημων αργιών δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ οι χρήστες των city bus έχουν την δυνατότητα στη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων τους στις αφετηρίες των δύο γραμμών. Για την εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού διανέμεται ήδη σχετικό φυλλάδιο με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες από τον Δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των δρομολογίων η Γραμμή 1 (κόκκινη γραμμή) έχει αφετηρία στην κεντρική Πύλη του Λιμένος Ηρακλείου και κάνει στάσεις σε: Συνεταιριστική Τράπεζα, Πλατεία Ελευθερίας, Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Πλαστήρα 12 (Πύλη Ιησού), Πλαστήρα 48 (Πολιτιστικό Κέντρο), Πλαστήρα 92 (Πανάνειο), Καλοκαιρινού 201 (1ο Δημοτικό Σχολείο), Καλοκαιρνού 133 (Αγία Παρασκευή), Γιαμαλάκη & Καζαντζάκη, Γιαμαλάκη 50, Πλατεία 18 'Αγγλων, Νεάρχου 10 (ΚΤΕΛ), αφετηρία (κεντρική πύλη λιμένος).

Η Γραμμή 2 (μπλε Γραμμή) έχει ως αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο και κάνει στάσεις σε: Σοφοκλή Βενιζέλου 168 (Τάλως), Σοφοκλή Βενιζέλου 95 (Μητέρα), Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 13 (Τράπεζα Πειραιώς), Καλοκαιρινού 201 (1ο Δημοτικό Σχολείο), Καλοκαιρινού 133 (Αγία Παρασκευή), Κυρίλλου Λουκάρεως 10 ('Αγιος Μηνάς), Πλατεία Κορνάρου (νέος κυκλικός κόμβος), Πλατεία Κορνάρου, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη & Καζαντζάκη, Γιαμαλάκη 50, Σοφοκλή Βενιζέλου 34 (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), Σοφοκλή Βενιζέλου 87 (Μητέρα), Σοφοκλή Βενιζέλου 168 (Τάλως), Αφετηρία (Παγκρήτιο Στάδιο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ