ΕΛΛΑΔΑ

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συμμετείχε στην παρέμβαση σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συμμετείχε στην παρέμβαση σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που έχει αναλάβει την κορυφή της ιεραρχίας στην αναρχική ομάδα, μαζί με τρία ακόμη άτομα, τα οποία αποτελούν παλιό πυρήνα και έχουν πάρει μέρος ακόμα και στις πρώτες  «εμφανίσεις» του Ρουβίκωνα, αποτελούσαν χθες τη βασική ομάδα για την παρέμβαση στην ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με κοινό την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά ήταν 20 άτομα του Ρουβίκωνα μέσα στην αίθουσα, όμως τα περισσότερα αποτελούν σχετικά νέα μέλη. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο για την απρόσκοπτη είσοδο του Ρουβίκωνα στην αίθουσα καθώς δεν πρόκειται για πολύ γνώστα πρόσωπα και άρα θα περνούσαν απαρατήρητα χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Άλλωστε, οι Αρχές έχουν παρατηρήσει ότι σε τέτοιες εμφανίσεις «χαμηλού ρίσκου» ο Ρουβίκωνας χρησιμοποιεί νέα μέλη ώστε να αποκτήσουν εμπειρία κάτω από πιο «προστατευμένες συνθήκες».

Από τα παλιά μέλη που προσήχθησαν στην ασφάλεια - για να αφεθούν ελεύθερα - τα δυο έχουν σε βάρος τους περιοριστικούς όρους.

Το ένα απ’ αυτά τα άτομα έχει πάρει μέρος στην παρέμβαση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, στα γραφεία τού Τειρεσία (16-12-2015) όπου προκάλεσαν φθορές, στο ιταλικό προξενείο (30-11-2015) στο Χίλτον (16-3-2016) όπου συνεδρίαζε η τρόικα αλλά και στο υπουργείο εργασίας (30-1-2017).

Το δεύτερο άτομο έχει πάρει συνολικά μέρος σε 16 «εμφανίσεις» του Ρουβίκωνα, ξεκινώντας από την έφοδο στη Βουλή μέχρι την πρεσβεία της Ισπανίας (11-10-2017), αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου (1-4-2017).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ