Μπουτάρης: Εμείς θα κρατήσουμε το όνομα «Μακεδονία» στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ;
Νέα παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί πώς θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας. Ακόμη, ζήτησε την υιοθέτηση ενός χρονοδιαγράμματος για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων της πΓΔΜ που περιέχουν αλυτρωτικές αναφορές.
«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.
«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.
ΟΗΕ: Μείωση στα ποσοστά πείνας παγκοσμίως - Υψηλός παραμένει ο παιδικός υποσιτισμός
23:58
Γαλλία: «Μπλόκο» των social media για νέους κάτω των 15 ετών - Στα σκαριά το νομοσχέδιο
23:49
Η αφίσα του La La Land επανακυκλοφορεί με διόρθωση στις «χορευτικές φιγούρες» του Γκόσλινγκ
23:37
Γαλλία: Χάκερς «έριξαν» το σάιτ του Εθνικού Συναγερμού και το προφίλ της Μαρίν Λεπέν στο Χ
23:25