Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η... Wall Street στην Αγία Παρασκευή!
ΕΛΛΑΔΑ

Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η... Wall Street στην Αγία Παρασκευή!

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου αποκτούν πλέον την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο μέσα από την Αίθουσα προσομοίωσης χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Το λεγόμενο, Simulated Trading Room, ή διαφορετικά η αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών είναι πλέον γεγονός! Οι φοιτητές του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, μπορούν εφεξής στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής να... γεύονται την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Το project υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της USAID και τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

LP1 0139

Σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να προσφέρει στους σπουδαστές την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Σκοπός της Αίθουσας είναι να λειτουργεί τόσο ως τάξη, όσο και ως εργαστήριο, και αναμένεται να διευρύνει τις γνώσεις των σπουδαστών στον τομέα των οικονομικών σπουδών, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την παραγωγή έρευνας και παράλληλα εξοπλίζοντας τους αποφοίτους του Κολλεγίου με περισσότερα εφόδια για την αγορά εργασίας.

LP1 0170

Η Αίθουσα διαθέτει πλήθος τελευταίων τεχνολογικών εφαρμογών - μεταξύ των οποίων Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ morning star, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews - ενώ έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου. Εκτός, όμως, από την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών σκοπών, η αίθουσα ενισχύει περαιτέρω την ακαδημαϊκή φήμη του Κολλεγίου, καθιερώνοντας το ως ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά hub.

LP1 0157

Από τη Θεωρία στην… πράξη!

Οι φοιτητές θα μπορούν στο Simulated Trading Room να παρακολουθούν πώς λειτουργούν οι παγκόσμιες αγορές χρήματος και κεφαλαίου, καθώς αποτελούν μια μικρογραφία αυτών. Μέσα από τις πλατφόρμες των Bloomberg και Reuters, οι φοιτητές θα μπορούν, για παράδειγμα, να συσχετίσουν τον ρόλο τους με την ανάλυση ειδήσεων, προεπισκόπηση χρηματοοικονομικών (λογιστικών και οικονομικών) μεγεθών μιας επιχείρησης, την προσομοίωση αγοραπωλησιών μετοχών, ομολόγων και άλλων χρηματοοικονομικών χρεογράφων από την σκοπιά των θεσμικών (dealers), και να διαπιστώσουν εάν θα πρέπει να αγοράσουν μετοχές για -ή να πουλήσουν από- τα χαρτοφυλάκιά τους ως ιδιωτικοί επενδυτές, προσθέτει.