ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών με τον μήνα

ΔΕΗ: Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών με τον μήνα
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τη δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ με τον μήνα, αντί του διμήνου που ισχύει σήμερα, μπορούν να έχουν εφόσον το επιθυμούν οι πολίτες, μέσω του Προγράμματος «Μηνιαίος Λογαριασμός».

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο σε όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-bill της επιχείρησης.

Στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των κακοπληρωτών καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι οι μηνιαίοι λογαριασμοί είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι από τα νοικοκυριά σε σύγκριση με τους διμηνιαίους όπου το ποσό είναι υψηλό.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνονται η έκδοση λογαριασμού κάθε μήνα. Εντός του 4μήνου, εκδίδονται τρεις Έναντι λογαριασμοί και ένας Εκκαθαριστικός.

Επιπλέον, διακόπτεται η αποστολή του έντυπου λογαριασμού μέσω ταχυδρομείου.

Οι χρήστες οφείλουν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους κατά την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να ενταχθούν και πάλι στο Διμηνιαίο κύκλο έκδοσης λογαριασμών, οποτεδήποτε το επιλέξουν, μέσω της υπηρεσίας e-bill.

Ειδικά για τους πελάτες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και επιλέξουν να ενταχθούν στο υπόψη Πρόγραμμα, θα ισχύουν οι Όροι Πληρωμής του Προγράμματος και δεν θα εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τον Κώδικα Προμήθειας προθεσμία εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος, 40 ημέρες από την έκδοση των λογαριασμών. Στην περίπτωση που οι Ευάλωτοι πελάτες επιθυμούν η προθεσμία εξόφλησης να παραμείνει 40 ημέρες από την έκδοση, τότε θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν λογαριασμούς κάθε δίμηνο.

Σημειώνεται ότι με την υπηρεσία e-bill παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να βλέπουν τους λογαριασμούς όλων των ακινήτων που είναι στο όνομά τους ηλεκτρονικά, να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, να έχουν ενημέρωση με SMS ή email για την έκδοση των λογαριασμών αλλά και τη δυνατότητα να εξοφλούν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους εύκολα και με ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ