ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: 15χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πονόδοντο και κατέληξε στην εντατική

Ηράκλειο: 15χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πονόδοντο και κατέληξε στην εντατική
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε σαν απλός πονόδοντος, αλλά παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός 15χρονου. Η περιπέτεια που βίωσε το παιδί και η οικογένειά του στο Ηράκλειο της Κρήτης, συγκλονίζει.

Όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο ανήλικος παραπονέθηκε για έντονο πονόδοντο και η μητέρα του τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ καθώς ο οικογενειακός οδοντίατρος έλειπε λόγω των ημερών.

Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού, η οποία μίλησε στο cretapost.gr, οι γιατροί εξέτασαν το παιδί, εντόπισαν ένα απόστημα στο δόντι του και του έγραψαν αντιβίωση πριν το στείλουν στο σπίτι του.

Ο 15χρονος ξεκίνησε να παίρνει την αντιβίωση, όμως ο πόνος δεν υποχώρησε, το αντίθετο μάλιστα επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η μητέρα να τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο την επόμενη κιόλας ημέρα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο καθάρισαν το δόντι του 15χρονου και του έγραψαν ακόμη μία αντιβίωση. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου όμως.

Την επόμενη μέρα – 2 Ιανουαρίου πλέον – η μητέρα πήγε το παιδί στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί είδαν ότι το πρόβλημα στο δόντι ήταν πολύ σοβαρότερο απ΄ότι είχε εκτιμηθεί.

«Οι γιατροί έκαναν εισαγωγή τον γιο μου και του έκαναν μία πανοραμική ακτινογραφία η οποία έδειξε ένα μεγάλο απόστημα στη ρίζα του τραπεζίτη. Ο γιατρός με φώναξε και μου είπε πως θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να βγάλουν το δόντι και να καθαρίσουν το απόστημα. Μου είπαν ότι το χειρουργείο θα κρατήσει δύο ώρες και μετά θα συνέλθει το παιδί και θα είναι καλά. Περάσανε οι δύο ώρες και με φώναξαν οι γιατροί για να μου πουν ότι ναι μεν το δόντι βγήκε αλλά το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει καθώς το απόστημα είχε προχωρήσει και είχε φτάσει στο λαιμό», είπε η μητέρα.

Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο ο νεαρός να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην Εντατική. Όπως ανέφερε η μητέρα «τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Οι γιατροί, τόσο ο χειρούργος οδοντίατρος όσο και ο Ωτορινολαρυγγολόγος, μαζί με όλο το προσωπικό, στάθηκαν δίπλα στο παιδί μου. Ο γιος μου είχε υψηλό πυρετό για πολλές ημέρες και έμεινε στην Εντατική τρεις βδομάδες».

Δύο μήνες αργότερα η κατάσταση της υγείας του 15χρονου έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος τόνισε πως έχει διαταχθεί έρευνα για να «διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ή αν υπήρξε κάποιο θέμα ολιγωρίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ