ΕΛΛΑΔΑ

Πολικές θερμοκρασίες και κλειστά σχολεία σε κεντρικό και βόρειο Έβρο

Πολικές θερμοκρασίες και κλειστά σχολεία σε κεντρικό και βόρειο Έβρο
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σουφλί, με τα θερμόμετρα να δείχνουν -10 βαθμούς Κελσίου.

Το τοπίο παραμένει λευκό λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών, ωστόσο από το πρωί της Τετάρτης δεν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, γεγονός που διευκολύνει το μηχανισμό των Δήμων στη διάνοιξη και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κατάσταση σιγά-σιγά εξομαλύνεται.

Τα μοναδικά μηχανήματα που παραμένουν στους δρόμους είναι οι αλατιέρες, καθώς η σημερινή παγωνιά έχει μετατρέψει αρκετά σημεία των δρόμων εντός των πόλεων του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου αλλά και των οικισμών σε «γυαλί», παρουσιάζοντας μεγάλη ολισθηρότητα.

Η κίνηση στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Έβρου διεξάγεται κανονικά αλλά μετά προσοχής δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες καθαρισμού, ενδέχεται να υπάρχουν σημεία όπου το οδόστρωμα είναι γλιστερό.

Όσον αφορά την αυριανή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ο δήμαρχος Σουφλίου εκτιμά πως εφ’ όσον υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και οι δρόμοι μετά και τη σημερινή ρίψη αλατιού είναι απολύτως ασφαλείς, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων μετά τις τέσσερις ημέρες εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ