Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες.
Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα, όμως τριπλάσια προσαύξησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.
Οι καθημερινές «συνήθειες» των οδηγών, όπως το κάπνισμα, θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.
Οι παραβιάσεις θα διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, και αναλόγως της διαβάθμιση θα υπάρχει και το αντίστοιχο πρόστιμο.
Η επιτροπή Οδικής Ασφάλειας θα εισηγηθεί τη διαβάθμιση.
Στις παραπάνω κατηγορίες θα προστεθούν ακόμη δύο, αυτές της υψηλής συχνότητας και την αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που θα ορίζουν αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.
Να σημειωθεί πως παραβιάσεις όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μεταξύ άλλων, εξαιρούνται από τα πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια.
Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, που κλιμακώνουν της κινητοποιήσεις τους.
Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες
07:52
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αεδρομία και τρένα: «Αφήνετε τους πολίτες ακάλυπτους»
07:50
Τράπεζες: Πυλώνας διαφοροποίησης και νέα πηγή εσόδων η επενδυτική τραπεζική
07:40
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ: Γιατί ο Τραμπ «πάγωσε» - προς το παρόν - τα σχέδια επέμβασης στο Ιράν: Ο ρόλος Νετανιάχου και τα αντίποινα
07:30