ΕΛΛΑΔΑ

Πώς σκέφτονται οι Αρχές να εμποδίσουν τις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια

Πώς σκέφτονται οι Αρχές να εμποδίσουν τις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιχειρησιακά σχέδια για να σταματήσουν το φαινόμενο των επιθέσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις διμοιρίες που βρίσκονται στα Εξάρχεια, επεξεργάζεται και πάλι το επιτελείο της Κατεχάκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένει στους στρατηγούς της ΓΑΔΑ να εφαρμοστεί το σχέδιο που προέβλεπε δύο ή και περισσότερα άτομα που αποτελούν την ομάδα της κάθε διμοιρίας που βρίσκεται στο χώρο των Εξαρχείων, να είναι εποχούμενα και με πιο ελαφριά περιβολή από αυτή που έχουν τα ΜΑΤ, με σκοπό να μπορούν να καταδιώξουν γρήγορα τους αντιεξουσιαστές που με μολότοφ, πέτρες και ξύλα κάνουν τις επιθέσεις στους αστυνομικούς.

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε εξαγγελθεί πριν λίγους μήνες, αλλά ατόνησε στην πορεία.

Όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή θα μπορούσαν μάλιστα να χρησιμοποιηθούν ακόμα και τα μικρού κυβισμού μηχανάκια που χρησιμοποιούσε παλιά η ομάδα Δέλτα ώστε μόλις εκδηλώνεται μια επίθεση να μπορεί να είναι εφικτή η καταδίωξη τους από αστυνομικούς που θα αποτελούν μέρος της ομάδας μιας διμοιρίας.

Ο Νίκος Τόσκας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αναμένεται να ζητήσει από τους επιτελείς της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης να εφαρμόσουν κατά γράμμα το συγκεκριμένο μέτρο. Οι επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει πια φαινόμενο σχεδόν καθημερινό και η άποψη υψηλόβαθμων αξιωματικών είναι ότι θα έπρεπε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο να ληφθεί σοβαρά υπόψιν το ενδεχόμενο να μπαίνουν αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στις πόρτες του Πολυτεχνείου ώστε να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο από αντιεξουσιαστές που το χρησιμοποιούν ως ασφαλές ορμητήριο.

Πάντως, οι Αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο την οργάνωση των επιθέσεων να ανέλαβε και πάλι το νεαρό άτομο, που είχε μεν συλληφθεί για την πλούσια δράση του σε επιθέσεις και σοβαρά επεισόδια, αλλά παρέμεινε για λίγο στις φυλακές και τώρα επέστρεψε και πάλι στα Εξάρχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ