ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία που παραπέμπουν στην επίθεση στην επιχείρηση της Μ.Μητσοτάκη εντοπίστηκαν σε κατάληψη

Στοιχεία που παραπέμπουν στην επίθεση στην επιχείρηση της Μ.Μητσοτάκη εντοπίστηκαν σε κατάληψη
EUROKINISSI

Αποκριάτικες μάσκες που παραπέμπουν σε αυτές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στην έδρα της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Μεταξουργείο πριν περίπου 20 ημέρες, εντόπισαν οι Αρχές στο κτίριο της οδού Ζαΐμη στα Εξάρχεια, όπου χθες έγινε επιχείρηση για την ανακατάληψή του.

Επίσης, βρέθηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει έρευνα στα αρχεία του. Υπενθυμίζεται ότι για το χτύπημα στην κ. Μητσοτάκη είχε σταλεί κείμενο με ανάληψη ευθύνης σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η συγκεκριμένη κατάληψη αποτελούσε βασικό ορμητήριο των αντιεξουσιαστών για τις επιθέσεις τους σε βάρος των διμοιριών στην οδό Τοσίτσα και στη Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο κτίριο της οδού Ζαΐμη βρέθηκαν εκτός από αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, σφυριά ακόμα και πέτρες και τούβλα!!!

Στην κεντρική είσοδο υπήρχε κανονικά λουκέτο με κλειδαριά και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ειδικό τροχό για να μπορέσουν να ανοίξουν την πόρτα.

Πάντως, δεν εντοπίστηκαν άτομα να κοιμούνται μέσα στην κατάληψη και αυτό είναι κάτι που προβλημάτισε τις Αρχές, καθώς δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούσαν το κτίριο αποκλειστικά για αποθηκευτικό χώρο αντικειμένων για τις επιθέσεις τους.

Επίσης, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι και στην κατάληψη του κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου, Gare, οι αντιεξουσιαστές δεν είχαν αποθηκεύσει ακόμα υλικό επιθέσεων ίσως, όπως λένε οι Αρχές, γιατί γνώριζαν ότι πολύ γρήγορα θα γινόταν επιχείρηση από την αστυνομία για την ανακατάληψη της.

Συνολικά οι αστυνομικοί μετέφεραν για έρευνα στα εργαστήρια επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μετά τον εντοπισμό τους και στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ