ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε η δίκη του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 36χρονη μεσίτρια

Διακόπηκε η δίκη του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 36χρονη μεσίτρια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για την επόμενη εβδομάδα διακόπηκε η δίκη του 39χρονου αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έναρξης της διαδικασίας η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, λόγω κωλύματος, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό. Αποφασίστηκε τελικά να διακοπεί η συνεδρίαση και να επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτη και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν εισήλθε εντός αυτής ο 39χρονος γιατρός. Συγγενείς της άτυχης γυναίκας τον αποδοκίμασαν, ενώ η μητέρα της ξέσπασε σε λυγμούς. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, χρειάστηκε να παρέμβει η προεδρεύουσα του δικαστηρίου που κάλεσε την μητέρα να αποχωρήσει προκειμένου να ηρεμήσει.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν η άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό επισκέφθηκε το "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά.

Στη συνέχεια, ο ίδιος κατηγορείται ότι μετέφερε τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε την πέταξε σε γκρεμό. Η 36χρονη βρέθηκε νεκρή λίγες μέρες αργότερα, με την Αστυνομία να ταυτοποιεί το συγκεκριμένο σημείο από το gps του κινητού τηλεφώνου του γιατρού.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Ύστερα από την αρχική του άρνηση για οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ο προφυλακισμένος γιατρός ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος και αποδίδοντας το θάνατο σε αμέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ