ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση

Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση
EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Το σύστημα θα κλείσει και θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Μαρτίου 2018. Όπως σημειώνει το υπουργείο, μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα μετεγγραφής έχουν όσοι προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους, όσο και από την περιφερειακή ενότητα, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα και εφ' όσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των 12.500 ευρώ.

Η απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ