ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣτΕ «πάγωσε» την απόφαση του ΕΣΡ για το Mega

Το ΣτΕ «πάγωσε» την απόφαση του ΕΣΡ για το Mega
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η διοίκηση της «Τηλέτυπος» και ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία υποχρεώνει τον τηλεοπτικό σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Όπως υποστηρίζε, ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣτΕ, με προσωρινή διαταγή του, «πάγωσε» την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας, Ηλίας Μάζος και η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το ΕΣΡ με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε ότι το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο "MEGA CHANNEL" εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ