ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ θα απολογηθεί η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Στο Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ θα απολογηθεί η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εντός των ερχόμενων ημερών αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, μετά από επέμβαση για κρεατάκια, το 2015.

Ειδικότερα, το Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ στη συνέχεια θα πάρει αποφάσεις σχετικά με τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν προέκυψαν σε βάρος της κα Πολάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, πρόκειται για διαφορετική διαδικασία από αυτή που έχει γίνει από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, όπως δήλωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, προκύπτει:

Βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβεια και τη χορηγούμενη δοσολογία.

O επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Σταύρος Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη».

Το χρονικό

Το νήπιο εισήχθη στην κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, προκειμένου να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια». Ήταν μια επέμβαση ρουτίνας όμως κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το 4χρονο κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές που κατέστησαν επιβεβλημένη τη μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι γιατροί έδωσαν ολονύχτια μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, όμως το άτυχο παιδί τελικά εξέπνευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ