ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διήμερη κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου από φοιτητές

Πάτρα: Διήμερη κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου από φοιτητές
Φωτογραφία αρχείου Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε διήμερη κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν την Πέμπτη φοιτητικοί σύλλογοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της στέγασης και τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της στέγασης, οι φοιτητικοί σύλλογοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «130 φοιτητές εστίας απειλούνται να μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν έχει λυθεί το οικονομικό θέμα με τα ξενοδοχεία, όπου στεγάζονται».

Σχετικά με τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι:

Εξαπολύει επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, είτε πρόκειται για την απόσπαση διδακτικής επάρκειας, είτε για τις αλλαγές που συντελούνται στα πολυτεχνεία μέσα από το νέο θεσμικό καθεστώς στο Τ.Ε.Ε και συγχωνεύει και κλείνει τμήματα των Τ.Ε.Ι.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στο θέμα της στέγασης των φοιτητών, το Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ανακοίνωσε ότι «ήδη καλύφθηκε για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017, το κόστος όλων των ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορούν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση:

Το ίδρυμα με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, ολοκλήρωσε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προς όφελος των οικότροφων και της σταθερότητας στον πανεπιστημιακό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ