ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπαν στον ανακριτή τα μέλη της συμμορίας των ΑΤΜ-Δύο δράστες πήραν το δρόμο για τις φυλακές

Τι είπαν στον ανακριτή τα μέλη της συμμορίας των ΑΤΜ-Δύο δράστες πήραν το δρόμο για τις φυλακές

Έξι άτομα που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ στην Αθήνα και την Άρτα, με σκοπό να αρπάξουν τις κασετίνες με τα ευρώ, άφησε ελεύθερα ο ανακριτής μετά την απολογία τους, ενώ δύο μέλη της συμμορίας πήραν τον δρόμο των φυλακών μετά από εντολή του δικαστικού λειτουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ένας από τους κατηγορούμενους που αφέθηκε ελεύθερος είπε στον ανακριτή: «Εγώ γνωρίζω μόνο ότι θα γινόταν διάρρηξη. Αγνοούσα οτιδήποτε έχει σχέση με την έκρηξη. Μου είχαν πει ότι θα είχα υποστηρικτικό ρόλο και θα κρατούσα μόνο μία τσάντα. Εργάζομαι σκληρά και ταυτόχρονα παρακολουθώ και νυχτερινό σχολείο. Δώστε μου μία ευκαιρία και δεν θα απασχολήσω ξανά τις Αρχές».

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, απέναντι στον ανακριτή, κράτησαν τη στάση ότι δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκρήξεις και μάλιστα σε δήλωσή του στο CNN Greece ο δικηγόρος ενός απ’ όσους αφέθηκαν ελεύθεροι, ο κ. Δημήτρης Γκαβέλας δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη δικονομική μεταχείριση που επεφύλαξε η ανάκριση στον εντολέα μου, κάνοντας δεκτό το αίτημά μας. Η εντολή του υπήρξε περιορισμένη και οι ισχυρισμοί του αποδεικνύονται αληθείς».

unnamed

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκαβέλας

Ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους που προφυλακίστηκαν είναι και ο νεαρός, που είχε ομολογήσει με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές πώς τα μέλη της συμμορίας ανατίναζαν ΑΤΜ με φιάλες προπανίου.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του είχε δηλώσει: «.....το πως ανατινάζεις ένα ΑΤΜ το είδα στο ίντερνετ και είπα να το δοκιμάσω γιατί δεν θα πάθαινε και κανένας τίποτα. Στο χωριό αυτό πήγαμε δυο φορές γιατί την πρώτη φορά δεν προλάβαμε να τη κάνουμε. Τη δεύτερη φορά που πήγαμε, μετά από τέσσερις ημέρες εκεί, προς το τέλος του 2017, πήραμε ένα φορτηγάκι που ήταν αραγμένο σε μια πλατεία και το χρησιμοποιήσαμε για να πάμε στο ΑΤΜ που ήταν σε μια τράπεζα. Εκεί, εγώ χρησιμοποίησα τη μπουκάλα οξυγόνου, που είχαμε φέρει, και καλώδια, που είχα συνδέσει, και αφού άνοιξα την κάνουλα της μπουκάλας με σωληνάκι, έβαλα αέριο στο κενό που έχει το ΑΤΜ και που βγαίνουν τα λεφτά. Με το τέιζερ κάναμε σπινθήρα και το ΑΤΜ ανατινάχθηκε.

Στα μέσα του Γενάρη του 2018 ανατινάξαμε ένα ΑΤΜ στη Δάφνη. Το ΑΤΜ βρισκόταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Σε αυτό πήγα εγώ με κλεμμένη μηχανή, που μας είχε φέρει ένα άλλο άτομο. Από αυτό το ΑΤΜ πήραμε λεφτά και, αν θυμάμαι καλά, ήταν παραπάνω από 50.000 ευρώ, τα οποία μοιραστήκαμε. Τη μηχανή την αφήσαμε κάπου στα Πετράλωνα. Μετά από 5 ή 6 ημέρες κάναμε άλλα δυο ΑΤΜ σε Βάρη και Βάρκιζα δεν τα καταφέραμε να πάρουμε τα λεφτά στη μια περίπτωση δεν μπορέσαμε να μπούμε στην τράπεζα γιατί είχε αλεξίσφαιρα τζάμια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ