ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική
Eurokinissi

Αντιμέτωποι με τέσσερα μέτωπα φωτιάς είναι οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Φωτιές είναι σε εξέλιξη στον Αυλώνα, στην Κορινθία, στην Ηλεία και στην Κρήτη.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιοχή Βούτημα στον Αυλώνα Αττικής, όπου στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ξέσπασε στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/03/2018). Στο σημείο επιχειρούν 55 άνδρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνδράμουν στο σημείο εναέρια μέσα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστη.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, φωτιά ξέσπασε στα Αγνάντα Ηλείας. Οι άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Ωστόσο, ο πρώτος συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν η Υπηρεσία ενημερώθηκε για πυρκαγιά στα Στύλια Κορινθίας. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χαράδρα, έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 42 άνδρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα.

Φλέγεται η Κρήτη

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στα Χανιά, όπου στις 11:48 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στον Κίσσαμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, 22 είναι τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες. Οι υπόλοιπες φωτιές που είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι στον Πατσό Αμαρίου, την Αχάδα Ηρακλείου. Επίσης, 15 πύρινα μέτωπα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, αλλά μέχρι στιγμής έχουν μικρή έκταση.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Λάστρο Σητείας ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Μουρί του Κισσάμου (επίσης εκδηλώθηκε χθες) αλλά και στο ποτάμι στο Αμάρι Ρεθύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ