ΕΛΛΑΔΑ

Ζουν και βασιλεύουν οι σπείρες που χτυπούν ΑΤΜ

Ζουν και βασιλεύουν οι σπείρες που χτυπούν ΑΤΜ
Φωτογραφία Αρχείου

Ελεύθεροι αποδεικνύεται ότι παραμένουν βασικά μέλη των συμμοριών και οι πρωταγωνιστικές ομάδες που ανατινάζουν ΑΤΜ για να αρπάξουν τα χρήματα.

Τα ξημερώματα μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, έδρασαν δυο εγκληματικές ομάδες, η μια χτυπώντας στο Μενίδι και η δεύτερη στη Γλυφάδα.

Η πρόσοψη σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς εκεί βρισκόταν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που ανατίναξαν οι κακοποιοί για να αρπάξουν χρήματα. Τζαμαρίες καταστράφηκαν, μεταλλικά αντικείμενα εκτοξεύτηκαν δεκάδες μέτρα μακριά και, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι δράστες ανενόχλητοι τοποθέτησαν τις φιάλες με το αέριο και αφού προκάλεσαν σπινθήρα στην εσοχή που υπάρχει στο ΑΤΜ, σημειώθηκε η έκρηξη. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το χρηματικό ποσό που πήραν.

Με τον ίδιο τρόπο άλλη σπείρα έδρασε και στο Μενίδι, ενώ φεύγοντας άφησε πίσω της μια φιάλη με αέριο.

Οι συμμορίες που ανατινάζουν τα ΑΤΜ έχουν γίνει «πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ που παρά το γεγονός ότι έχει συλλάβει κάποια άτομα, φαίνεται ότι οι συμμορίες με τα περισσότερα χτυπήματα συνεχίζουν να δρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Φτάνουν στους στόχους τους χωρίς κανένας να τους αντιληφθεί, και φεύγουν επίσης ανενόχλητοι.

Πάντως, οι κακοποιοί φαίνεται να μην ενδιαφέρονται ούτε και για το αν θα υπάρξει θύμα ή όχι από την έκρηξη και πολλές φορές έχουν χτυπήσει σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές.

Το CNN Greece είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφικό υλικό από την δράση συγκεκριμένης ομάδας που είχε πέσει στα χέρια της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ