ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τα επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι

Έρευνα για τα επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ξεκινάει έρευνα το τμήμα της κρατικής ασφάλειας τόσο για τα επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι από ρίψη χημικών ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα διερευνήσουν πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια και ποιοι τα προκάλεσαν, ενώ έρευνα θα πραγματοποιηθεί και για τον τραυματισμό από αστυνομικούς των ΜΑΤ του δημοσιογράφου, που κάλυπτε εκείνη την ώρα το ρεπορτάζ έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Επίσης, προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η καταγγελία του δημοσιογράφου, ότι ενώ ήταν τραυματισμένος και του είχαν ήδη παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες ζητούσε να μάθει τα στοιχεία των αστυνομικών των ΜΑΤ αλλά και ποιος έδωσε την εντολή για τη ρίψη χημικών, εισπράττοντας όμως άρνηση και σιωπή από την πλευρά της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Το «Κίνημα δεν πληρώνω», η ΛΑΕ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν το «παρών» έξω από το συμβολαιογραφείο, στο οποίο σήμερα πρόκειται να πλειστηριαστούν μεταξύ άλλων δύο ακίνητα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ