ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι κτίρια της Αθήνας για την «Ώρα της Γης»

Στο σκοτάδι κτίρια της Αθήνας για την «Ώρα της Γης»

Τα φώτα τους έσβησαν το βράδυ του Σαββάτου από  20.30 έως τις 21.30 η Βουλή, ο λόφος της Ακρόπολη, το Μέγαρο Μαξίμου, το Δημαρχείο και άλλα κτίρια καθώς η Αθήνα συμμετείχε στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση η «Ώρα της Γης».

Η δράση, στην οποία λαμβάνουν μέρος περιβαλλοντικές οργανώσεις και κρατικοί φορείς δεκάδων χωρών, αποσκοπεί στην ευαισθησία των πολιτών για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «συμμετέχει εδώ και χρόνια με δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, δραστικότατη μείωση της χρήσης χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, με ανακύκλωση πλαστικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις».

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισήμανε πως σήμερα «μεταφέρουμε στην ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη μας».

Ανάλογες δράσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες εξέπεμψαν μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη Γη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ