ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Λόγους δημόσιας υγείας, προκειμένου να αποτραπεί η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής, επικαλούνται μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (Ανώνυμες Εταιρείες) και μία Τράπεζα, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα ζητούν να κριθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 9.11.2017 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών θα είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, αφού το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, ενώ παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Όπως αναφέρουν επίσης, δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, ενώ αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ