ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη
Pixabay

Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης που υπάρχουν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει, για τρίτη ημέρα, χωρίς νερό. 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά από την βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με την Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) συνεργεία του δήμου εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή.

«Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης. Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή. Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως για όσο διάστημα διαρκέσουν τα προβλήματα θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο, ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ισοκατανομή της διαθέσιμης ποσότητας νερού. Οι καταναλωτές έχουν κληθεί να κάνουν περιορισμένη χρήση νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ