ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Α. Μαρτίνης

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Α. Μαρτίνης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, για τα «κερασμένα» νοσήλια σε πολιτικούς, συγγενείς τους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, από τα οποία το νοσοκομείο φέρεται να ζημιώθηκε κατά 1.741.242 ευρώ.

Με το υπ’ αριθμ. 499/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ανδρέας Μαρτίνης παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο που βρισκόταν στο... τιμόνι του Ερρίκος Ντυνάν, να πλήρωσε με κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων «φίλων» του και δη χωρίς οικονομικά προβλήματα.

Η παραπομπή του κ. Μαρτίνη αφορά λίστα 51 «χορηγιών» από την 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας των 51, βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, η γενναία έκπτωση έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς.
Δεύτερη στη λίστα, έκπτωση 232.790 ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 3 από τους 51 «επώνυμους» ασθενείς της λίστας έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως την έκπτωση. Για όλους τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί σε δίκη και πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για μία άλλη δικογραφία: για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ