ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο τουρκικό προξενείο (vid)

Προβληματισμός για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο τουρκικό προξενείο (vid)
(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Προβληματισμό και ερωτήματα θα πρέπει να δημιουργήσουν οι αποκαλυπτικές εικόνες του βίντεο από την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα με μπογιές στο προξενείο της Τουρκίας που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο επιβεβαιώνεται η πληροφορία που από χθες είχε δημοσιεύσει το CNN Greece ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν πάει με λεωφορείο και είχαν επίσης φύγει με λεωφορείο από το τουρκικό προξενείο.

Και παρά το γεγονός ότι η κρατική ασφάλεια είχε εδώ και μέρες εφιστήσει την προσοχή ότι υπάρχουν πληροφορίες και αναλύσεις ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν κάποιον τουρκικό στόχο, λόγω της εισβολής στο Αφρίν, φαίνεται ότι οι αυξημένες περιπολίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε ένα κεντρικό σημείο, όπως το Ψυχικό, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός σκοπός που ήταν στο φυλάκιο έξω από το προξενείο, αλλά και οι παρατηρητές αστυνομικοί που ήταν στην περιοχή, είδαν τα μέλη του Ρουβίκωνα και ειδοποίησαν αμέσως το κέντρο επιχειρήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, τα περίπου 15 άτομα της αναρχικής ομάδας, πέταξαν μπογιές προκαλώντας μεγάλη ρύπανση στο φυλάκιο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και μετά αποχώρησαν με το λεωφορείο της γραμμής.

Αρχικά οι αστυνομικοί στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ξενοδοχείου President ακινητοποίησαν δύο λεωφορεία και έκαναν τέσσερις προσαγωγές όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό. Η αντίδραση της Κατεχάκη και στρατηγών που βρίσκονται ψηλά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ήταν έντονη καθώς με ανακοίνωση πολύ λίγη ώρα μετά την επίθεση, έκαναν λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» και ότι οι δράστες θα συλληφθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ