ΕΛΛΑΔΑ

Ζωντανά ήταν τα θύματα του φονικού της Αίγινας όταν τους έκαψαν

Ζωντανά ήταν τα θύματα του φονικού της Αίγινας όταν τους έκαψαν
Από το σημείο της διπλής δολοφονίας Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

Τα όσα προηγήθηκαν, μέσα στη μονοκατοικία στην περιοχή των Αγ. Ασωμάτων στην Αίγινα, το βράδυ της Κυριακής, μέχρι τον εντοπισμό των δύο σορών, παραμένουν αδιευκρίνιστα για τους Αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, «ήταν ζωντανοί όταν τους έκαψαν. Είχαν εγκαύματα στα χέρια, στον άνω κορμό και στο κεφάλι. Έφεραν κακώσεις, χωρίς όμως να είναι θανατηφόρες. Ο 45άχρονος έχει εκτεταμένη κάκωση στο κεφάλι από χτύπημα και η 71άχρονη κατάγματα στα πλευρά. Αναμένουμε τις τοξικολογικοιστολογικές εξετάσεις την Παρασκευή για να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα».

Ως κίνητρο των δραστών, ήταν σύμφωνα με τους Αστυνομικούς, η ληστεία. Πάντως οι φήμες στο νησί, ήθελαν θεία και ανιψιό να κατέχουν χρήματα, χωρίς κάποιος από όσους έχουν καταθέσει σχετικά στο τμήμα Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, να γνωρίζει λεπτομέρειες.

Από καταθέσεις συγγενών, προκύπτει ότι ο πατέρας του 45άχρονου πριν πεθάνει, είχε πουλήσει ένα σπίτι στη Λάρισα, λαμβάνοντας €80.000-100.000 ως αντίτιμο. Η διαχείριση της περιουσίας μετά το θάνατο του πέρασε στην αδελφή του Ειρήνη, η οποία ανέλαβε να μεγαλώσει τον ανιψιό της Λευτέρη, με τον οποίο και διατηρούσαν στενές επαφές. Οι Αξιωματικοί, που ερευνούν τη διπλή δολοφονία της Αίγινας, εντόπισαν στη μονοκατοικία έντονη αναστάτωση γεγονός που δείχνει ότι οι δράστες δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες. Σημειώνουν ενδεικτικά, ότι «μέχρι και οι ταπετσαρίες των κάδρων ήταν "μαχαιρωμένες" προφανώς σε αναζήτηση κρυμμένων χρημάτων. Πάντως δεν έχει προκύψει, ακόμα αν οι δράστες εντόπισαν αυτό που αναζητούσαν.

Η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στο στενό περιβάλλον των δύο θυμάτων για να εντοπίσει τους δράστες με τις μαρτυρίες των γειτόνων να ενισχύουν αυτή την εκδοχή, καθώς όπως επισημαίνουν, δεν άκουσαν γαυγίσματα , όπως συνέβαινε σε οποιαδήποτε «ξένη» παρουσία, από τα σκυλιά που φρόντιζε η 45άχρονη και ήταν πάντα έξω από τη μονοκατοικία. Υπάρχουν πάντως ενδείξεις για εισβολή καθώς μια πέτρα έσπασε το τζάμι του σπιτιού.

Στις έρευνες ζητήθηκε και από τα πρακτορεία έκδοσης εισιτήριων και το Λιμενικό, ενημέρωση σχετικά με τις αναχωρήσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει "αιφνιδιαστικές" αναχωρήσεις με το πλοίο της γραμμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ