ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage: Το μεσημέρι η κηδεία του πιλότου Γ. Μπαλταδώρου

Πτώση Mirage: Το μεσημέρι η κηδεία του πιλότου Γ. Μπαλταδώρου
EUROKINISSI / ΓΕΑ

Σήμερα το μεσημέρι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μπαλταδώρο συγγενείς και φίλοι, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τον αδόκητο χαμό του άτυχου πιλότου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο άκουσμα της συντριβής του Mirage 2000-5 και του θανάτου του χειριστή του, η ιδιαίτερη πατρίδα του Γ. Μπαλταδώρου, το Μορφοβούνι, βυθίστηκε στη θλίψη.

O σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, που γεννήθηκε το 1984 και ήταν πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας.

Στο Μορφοβούνι θα τελεστεί και η νεκρώσιμος ακολουθία του, στις 14:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην κηδεία θα παραστεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Απαρηγόρητη η οικογένειά του

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε στο χωρίο και μεγάλωσε εκεί. Μάλιστα, οι γονείς του και ο αδελφός του κατοικούν μόνιμα στην περιοχή. Ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, έμεναν στην Πετρούπολη.

Όπως είναι άλλωστε και λογικό, η οικογένειά του είναι απαρηγόρητη…

4429728


Πηγή: ΓΕΑ

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο μετέδιδε ότι φίλοι και συγγενείς του μιλούσαν για έναν έμπειρο κυβερνήτη, ένα φιλότιμο άνθρωπο και έναν χαμογελαστό νέο που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Η αφοσίωσή του αυτή, άλλωστε, φάνηκε και από τα λόγια που είχε πει πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» στην ΕΡΤ.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι» είχε πει τότε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα δύο Mirage απογειώθηκαν την Πέμπτη από την 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.

Μόλις οι Τούρκοι πιλότοι είδαν στα ραντάρ τους ότι τα ελληνικά μαχητικά είχαν απογειωθεί άλλαξαν πορεία και βγήκαν από τον FIR Αθηνών.

Οι πιλότοι της Ελληνικής Αεροπορίας έφτασαν στο σημείο και είδαν ότι τα τουρκικά μαχητικά είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή και έτσι άλλαξαν πορεία για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Παρότι οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, η σορός του σμηναγού εντοπίστηκε την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ