ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γ. Μπαλταδώρου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Κηδεία Γ. Μπαλταδώρου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του αδικοχαμένου πιλότου, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν σήμερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, όταν το Mirage 2000-5 που πετούσε έπεσε στη θάλασσα, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.


Η σορός του Σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Πλήθος κόσμου και δεκάδες στεφάνια βρίσκονταν ήδη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο ενώ στις 2 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Το «παρών» στην κηδεία αναμένεται να δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Επίσης αναμένονται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Πτώση Mirage: Η τελευταία συνομιλία του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage

Την Παρασκευή (13/4) ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.




Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 34χρονου πιλότου βρέθηκε την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ