ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ποινή ισόβιας κάθειρξης - συν δύο χρόνια φυλάκισης - επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον αγγειοχειρουργό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017.

Ο άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο» καθώς και για «περιύβριση νεκρού» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που πρότεινε η υπεράσπιση.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον γιατρό ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης επιπλέον δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Η 36χρονη μητέρα τριών παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς, με τον αγγειοχειρουργό, στις 26 Απριλίου 2017.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο γιατρός προσπάθησε να καλύψει την πράξη του κι έβαλε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο αυτοκίνητό του, οδήγησε έως το Παλιούρι Χαλκιδικής και πέταξε την άτυχη γυναίκα σε έναν γκρεμό, όπου βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ