ΕΛΛΑΔΑ

Δύο γνωστοί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν ότι πήγαιναν στην κατάληψη Gare

Δύο γνωστοί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν ότι πήγαιναν στην κατάληψη Gare
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δυο γνωστοί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει τις Αρχές με συλλήψεις και προσαγωγές στο φάκελό τους, αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ότι είχαν βρει καταφύγιο στο τριώροφο κτίριο της οδού Καλλιδρομίου το οποίο έχει καταληφθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και είναι γνωστό ως "κατάληψη Gare".

Η ΕΛΑΣ είχε τη δυνατότητα μετά από δυο επιχειρήσεις ανακατάληψης που είχε κάνει να συγκεντρώσει αποτυπώματα και DNA, με αποτέλεσμα να έχουν ταυτοποιηθεί άτομα που πήγαιναν στο συγκεκριμένο κτίριο. Το γεγονός μάλιστα ότι πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με δράση στα Εξάρχεια αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελούσε και αποτελεί ορμητήριο και κρησφύγετο ατόμων που έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το ένα από τα άτομα που έχει ταυτοποιηθεί είναι ηλικίας 28 ετών με αρχικά Κ.Ι. και είχε συλληφθεί το Δεκέμβρη του 2015 για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δελληγιάννη ενώ ένα χρόνο πριν στις 28 Ιουλίου του 2014 ο ίδιος με μια ακόμα ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν έρθει στα χέρια στους Αμπελοκήπους με άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών. Το ενδιαφέρον μάλιστα σε αυτή τη συμπλοκή ήταν ότι στην αντίπαλη ομάδα ήταν ένας από τους αντιεξουσιαστές που είχαν κατηγορηθεί για τον εμπρησμό και την δολοφονία των υπαλλήλων της τράπεζας Μαρφίν.

Όλα τα άτομα που είχαν εμπλοκή στη συμπλοκή στους Αμπελοκήπους κατέληξαν στο τμήμα χωρίς ποτέ να πουν την αλήθεια για την πραγματική αιτία της σύρραξης. Δυο χρόνια πριν από αυτό το περιστατικό, ο 28χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών καθώς φαινόταν αρκετά δραστήριος στα Εξάρχεια και σε διάφορες συλλογικότητες ενώ προσήχθη δυο φορές στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, τη μια φορά από την Ομόνοια και τη δεύτερη από περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο για αφισοκολλήσεις.

Το δεύτερο άτομο που ταυτοποιήθηκε είναι ένας 53χρονος που λόγω της ηλικίας του φαίνεται να έχει ρόλο στρατολόγου με έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο κυρίως στην καθοδήγηση με ρόλο βασικού ομιλητή σε συνελεύσεις. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2006 είχε προσαχθεί από τις Αρχές καθώς προσπάθησε με ομάδα αντιεξουσιαστών να κάνουν κατάληψη σε κτίριο στα βόρεια προάστια και εμποδίστηκαν από τις Αρχές. Το τελευταίο διάστημα οργάνωνε συγκεντρώσεις και ομιλίες στα Εξάρχεια για το κίνημα των Ζαπατίστας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ