ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Τους έκαναν ψυχοθεραπεία με ναρκωτικά – Οι συνομιλίες και πώς συνελήφθησαν

Αποκλειστικό: Τους έκαναν ψυχοθεραπεία με ναρκωτικά – Οι συνομιλίες και πώς συνελήφθησαν
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και επιχειρηματίες με οικονομική άνεση ήταν αναμεσά στους πελάτες της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών που είχαν πείσει τα θύματα τους να παρακολουθούν ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας στο οποίο τους χορηγούσαν ναρκωτικά, καθώς αποτελούσε, όπως τους έλεγαν, μέρος του προγράμματος της ψυχοθεραπείας τους.

Οι συγκεντρώσεις των ατόμων, που είχαν ζητήσει βοήθεια στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, γίνονταν κάθε εβδομάδα και εκεί μέλος του κυκλώματος έδινε τα ναρκωτικά που ήταν άλλες φορές χασίς και άλλες φορές χάπια.

Το πολυδαίδαλο κύκλωμα είχε στήσει μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών και είχε καταφέρει να γεμίσει με ναρκωτικά τις πιάτσες της Αθήνας, με ασύλληπτα κέρδη, και πλοκάμια ακόμα και μέσα στις φυλακές αφού τέσσερα μέλη της σπείρας είναι κρατούμενοι φυλακών.

Η επιχείρηση της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών κράτησε μήνες μέχρι να καταφέρουν οι αστυνομικοί της να εντοπίσουν ολόκληρο το δίκτυο το οποίο λειτουργούσε σε τρία επίπεδα και με στεγανά ασφάλειας ούτε να μην εντοπίζονται.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, που αποκαλύπτει το CNN Greece, οι 13 συλληφθέντες μιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις έτσι:

Ηρωίνη: Τυρί
Κοκαΐνη: Γάλα, κυρίες, γρήγορο
Μπουκάλια υγρής κεταμίνης: άτομα, εισιτήρια
LSD: χαρτάκια, γιαγιά.
Γραμμάρια κάνναβης: Τετραγωνικά μέτρα.
Κάνναβης υδροπονικές : xt, μοτέρ το καλό.
Μανιτάρια: Μικρά

Στις ατζέντες των εμπόρων ναρκωτικών υπήρχε ένα βαρύ πελατολόγιο, καθώς υπήρχαν άτομα τα οποία έκαναν χρήση ουσιών που τους προμήθευαν τα μέλη της σπείρας με δήθεν σκοπό της «ψυχοθεραπεία».

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες αποτυπώνονται και οι συνεννοήσεις για τις συγκεντρώσεις τους.

Α. «Το βράδυ θα κάνουμε "κύκλο"...»
Β. «Αύριο;»
Α. «Ναι»
Β. «Τι; Γιαγιά;» (εννοεί LSD)
Α. «Ναι. Ποιοι;»
Β. «Τελευταία ευκαιρία, μετά δεν έχει άλλη»
Α. «Ποιοι;»
Β. «Κάνω μια δώρο για να πάρουμε τα "μικρά"» (εννοεί μανιτάρια)
Α. «Μμμμμμ.... Ποιοι άλλοι θα είναι;»
Β. «Θα είναι ο Γιάννης φυσικά και...»
Α. «Θα είναι σίγουρα ο Γιάννης ;»
Β. «Ναι»
Α. «Ναι σίγουρα»
Β. «Και ο Σαμ..»
Α. «Ωραίο ακούγεται ..»
Β. «Ναι, ο Σαμ είναι ωραίος στους "κύκλους", πολύ ωραίος»
Α. «Ναι, ναι τον πάω πολύ το Σαμ»
Β. «Ε, ωραία λογικά έχει αρκετό για όλους»

Σε αλλά σημεία των τηλεφωνικών συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφονται οι επικοινωνίες των «πελατών» της σπείρας με τις απορίες τους για τα γραμμάρια και τη χρήση...

Α. «Εντάξει το πρώτο το δεύτερο που ήθελα τώρα είναι να σου πω ότι δεν θυμάμαι τη δοσολογία.. Δεν θυμάμαι ποσό πρέπει να παίρνει ο καθένας. Μου το είχες πει αλλά εγώ δεν θυμάμαι»
Β. Ακούμε 150
Α. Ναι
Β. «Σε περίπτωση μιάμιση με δυο ώρες δεν σας πιάνει. Αλλά 100»
Α. «150 γραμμάρια;»
Β. «Μικρογραμμάρια»
Α. «Μικρογραμμάρια;»
Β. «Milligram»
A. «150 milligram ο καθένας;»
Β. «Ναι»
Α. «Ένα λεπτό 150 milligram o καθένας;»
Β. «Ναι, ναι»
Α. «Εντάξει θα πάω σήμερα να πάρω και μια ζυγαριά»
Β. «Άντε με την ευχή μου και καλή αρχή»
Α. «Απλά αυτό ρε παιδί μου φοβάμαι μην αυτό ρε παιδί μου να είναι ποιότητας... Κατάλαβες»
Β. «Δεν με απασχολεί αυτό που μου λες καθόλου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάτι που να είναι στραβό γιατί είναι καλά δρομολογημένα για να ξυπνήσει όλη η ανθρωπότητα!!!»

Η έδρα της συμμορίας ήταν το κέντρο της Αθήνας και πολλές φορές δέχονταν ακομα και ειδικές παραγγελίες.

Α. «Δε μου λες με τα "μικρά" (εννοεί μανιτάρια) που σου έφερα ούτε αυτό σε ενδιαφέρει;»
Β. «Όχι άκου να δεις τα "μικρά" αυτά από ότι έχω παρατηρήσει λειτουργούνε... Εγώ δεν την ακούω πλέον με τα μανιτάρια όπως την ακούτε εσείς. Εγώ τα μανιτάρια το γίνεται... Οποτεδήποτε εγώ έχω κάνει κάτι το οποίο χρειάζομαι να θεραπευτώ, παίρνω τα μανιτάρια και θεραπεύονται»

Α. «Ναι το χρειάζεσαι αυτό»
Β. «Είναι σα φάρμακο. Ε, προσωπικά επειδή ακόμα έχω κακοποιήσει τον εαυτό μου από την προηγούμενη ζωή μου, θα χρειαστώ αυτά που μου έφερες ήταν καταπληκτικά. Ευχαριστώ πολύ»
Α. «Δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, με το άλλο δεν πολυθέλεις»
Β. «Ναι, ναι. Δεν θέλω LSD κεταμίνη, και μπάφο. DMT μπορεί να ξαναπάρω θα δούμε. Αλλά προσωπικά δεν θέλω καθόλου αυτά... Αν μπορείς κάποια από τις επόμενες ημέρες να μου γυρίσεις τα χρήματα υπέροχα, αν δε μπορείς «χαρτάκια» (εννοεί LSD)

«Το θέμα είναι να αφεθείς εσύ να δεις ποια λύση θα εμφανιστεί»

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα και εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών αλλά και ένα ολόκληρο εργαστήριο. Από την έρευνα τους προέκυψε ότι το βασικό μέλος των ναρκεμπόρων ταξίδευε συχνά στην Ολλανδία από όπου είχε κλείσει και τις τελικές συμφωνίες για τα ναρκωτικά.

Α. «Πηγές καθόλου Ολλανδία;»
Β. «Όχι ρε φίλε δεν πήγα ακόμη, τι να πάω να κάνω; Πήγα όταν έπρεπε να πάω να κανονίσω κάποιες δουλειές. Τώρα τις έχω κανονίσει και έρχονται μόνα τους»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ