ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 120 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη

Σύλληψη 120 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που σήμερα το πρωί βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Οι αλλοδαποί αυτοί στη πλειοψηφία τους Αφγανοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες -κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους, οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την αστυνομική διευθυνση του νησιού συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες ενώ αρκετοί αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης χημικών.

Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Πεδίο μάχης με πολλούς τραυματίες η Μυτιλήνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ