ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: 11 βίντεο, 3 βαριοπούλες, 25 δευτερόλεπτα επίθεσης

Ρουβίκωνας: 11 βίντεο, 3 βαριοπούλες, 25 δευτερόλεπτα επίθεσης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Έντεκα βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας και τρεις βαριοπούλες που άφησαν στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας, αποτελούν για τις Αρχές τα βασικά στοιχεία για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα που κατάφεραν να κάνουν καταδρομική επίθεση με μπογιές στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας. 

Το υλικό που εξέτασαν από το βίντεο της πρεσβείας αποδεικνύει ότι η δράση της αναρχικής ομάδας κράτησε μόλις 25 δευτερόλεπτα και πήραν μέρος συνολικά 26 άτομα. Στο βίντεο φαίνεται να φτάνουν με τα πόδια έξω από το κτίριο και να πετούν τις μπογιές, ενώ η συγκεκριμένη κάμερα δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες στις Αρχές για το ποια κατεύθυνση πήραν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να εξαφανιστούν.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η περιοχή θα είχε εποχούμενες περιπολίες, αλλά και ότι οι σκοποί αστυνομικοί της πρεσβείας, του υπουργείου Εξωτερικών και τις Βουλής, θα είχαν τουλάχιστον αντιληφθεί προς ποια κατεύθυνση έφυγαν οι δράστες, αυτό δεν έγινε και τώρα οι Αρχές προσπαθούν μέσα από υλικό από 11 κάμερες να εντοπίσουν τη διαδρομή διαφυγής τους.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι τα άτομα κουβαλούσαν μαζί τους και τρεις βαριοπούλες τις οποίες εγκατέλειψαν στο σημείο της επίθεσης. Τώρα εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Μάλιστα με βάση το στοιχείο ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν μαζί τους ακόμα και βαριοπούλες, στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υπάρχει και η κατηγορία περί όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ