ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω»: Ολόκληρη η απολογία της 22χρονης

«Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω»: Ολόκληρη η απολογία της 22χρονης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για την 22χρονη από τη Νέα Σμύρνη, η οποία πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, το νεογέννητο βρέφος της. Η ίδια στην προανακριτική της κατάθεση ομολόγησε το έγκλημα υποστηρίζοντας ότι ντρέπεται γι’ αυτό που έκανε...

Η κατάθεση της 22χρονης: «Το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στο φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δεν μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο.

Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα, λοιπόν, σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή, όμως, άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Από την πλευρά της η μητέρα της 22χρονης ζητά συγνώμη εκ μέρους της κόρης της, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα τι έχει συμβεί.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της η μητέρα της νεαρής αναφέρει: «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Τη στιγμή που βρήκε πεταμένο το άτυχο μωράκι περιγράφει στην κατάθεση της η γειτόνισσα: «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σα κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη, όμως, αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Με τη σειρά του ο αστυνομικός που μετέφερε το μωρό δήλωσε:

Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ