ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο νέα συνάντηση για "κόκκινα δάνεια" και πλειστηριασμούς

Αύριο νέα συνάντηση για "κόκκινα δάνεια" και πλειστηριασμούς
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά από τη συνάντηση με τους Θεσμούς EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση Κοινή Υπουργική Απόφαση φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

Σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του υπουργού με τους Θεσμούς κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ