ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικού στην Καλαμάτα

Ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικού στην Καλαμάτα
eleftheriaonline.gr

Δραματικές εικόνες από την σύλληψη ενός Αιγύπτιου που μαχαίρωσε αστυνομικό  σε πολυσύχναστο δρόμο στην Καλαμάτα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όμως μόλις τώρα ήρθαν στο φως εικόνες του δράστη να περιφέρεται με ένα μαχαίρι στο χέρι στην οδό Μακεδονίας, στην Καλαμάτα, με τον κόσμο στα πεζοδρόμια να παρακολουθεί.

Ο δράστης κάθεται από τις 24 Απριλίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς τραυμάτισε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο προτίθεται να καταθέσει στη δίκη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Ράλλης και από το οποίο προέρχονται και οι σχετικές φωτογραφίες, φαίνεται ο δράστης τη στιγμή που καταδιώκεται από τον αστυνομικό, τον οποίο νωρίτερα είχε χτυπήσει με το μαχαίρι στο κεφάλι και η πληγή πάνω από το δεξιό φρύδι του αιμορραγεί.

Ο συνήγορος μιλώντας στο eleftheriaonline.gr επιβεβαίωσε την ύπαρξη του βίντεο και το χαρακτήρισε “σχεδόν σοκαριστικό”. Είπε ακόμη ότι θα ζητήσει την προβολή του μέσα στο δικαστήριο κατά το στάδιο της κατάθεσης των εγγράφων.

Η δίκη στην Κυπαρισσία συνεχίζεται άλλωστε αύριο με την κατάθεση μαρτύρων, οπότε και αναμένεται να καταθέσουν δύο ακόμη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν στο περιστατικό.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί έκπληξη στον θεατή του βίντεο είναι η ευκολία με την οποία ο κατηγορούμενος ανενόχλητος κραδαίνει ένα μαχαίρι εν ώρα αιχμής σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Καλαμάτα, με τον τραυματία αρχιφύλακα Παναγιώτη Γιαννουλέα να είναι σχεδόν ο μόνος που τρέχει στο κατόπι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ