ΕΛΛΑΔΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές
EUROKINISSI // ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων, για την περίοδο 2018 - 2019.

Η διαδικασία αφορά παιδιά που ήδη φιλοξενούνται καθώς και τα αδέλφια τους, που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων (www.dbda.gr), έως και την Παρασκευή 18 Μαϊου, ενώ τα δικαιολογητικά παραδίδονται στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας τους. Καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στους παιδικούς σταθμούς ορίζεται η Παρασκευή 18 Μαϊου.

Την επόμενη Δευτέρα 14 Μαϊου, αρχίζει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) του δήμου Αθηναίων (www.dbda.gr) για εγγραφές παιδιών που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων. Θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Μαϊου. Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 1η Ιουνίου, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρίας ταχυμεταφοράς (courrier).

Τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courrier) στη διεύθυνση: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, Ρόδου 181 & Σερήνου, Αθήνα 10443.

Για περιπτώσεις γονέων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του παιδιού τους, μπορούν να απευθύνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Δ.Β.Α., Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, Ρόδου 181 & Σερήνου, Σεπόλια, 4ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και από 08.00 έως 15.00, κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων εγγραφής παιδιών" λέει συγκεκριμένα η κυρία Γιαννοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ