ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις και προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο

Συλλήψεις και προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δέκα προσαγωγές, οι επτά εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο, μετά από την παρέμβαση με φέιγ βολάν που έκαναν μέλη της αναρχικής ομάδας στο Δημαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη τα οποία έχουν κάνει αρκετές καταδρομικές στην Αθήνα, έχουν συμμετάσχει και σε άλλες παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα και επιβεβαιώνεται ότι ταξίδεψαν από την Αθήνα στο νησί αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Σήμερα, η αναρχική ομάδα έκανε δυο "χτυπήματα"-άνοιγμα προς την κοινωνική βάση, με σκοπό την προώθηση ενός δήθεν κοινωνικού προσώπου. Η επιλογή των στόχων ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με το θυμικό και την απονομή δικαιοσύνης που θα επιζητούσε κάθε μέλος της κοινωνίας και φυσικά θα βοηθούσε ώστε να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι ενέργειες σε πρεσβείες και πολιτικούς στόχους που δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα με έντονες αντιδράσεις κατά καιρούς από τις αντιπροσωπείες των πρεσβειών.

Η επιλογή της βρετανικής ΜΚΟ στην πλατεία Βικτωρίας μέλος της οποίας στο εξωτερικό έχει καταδικαστεί για σεξουαλικό σκάνδαλο σε ανήλικο, μόνο τυχαία δεν ήταν, την ημέρα που ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος βρισκόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα, ακόμα και αρχηγικό μέλος του Ρουβίκωνα σχολίαζε «βρώμικα» στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικά έγραφε:

«...Ακόμα μια "απαράδεκτη" ενέργεια του Ρουβίκωνα εναντίον παιδεραστών. Ελπίζουμε να μην παρεξηγήθηκε ο Κάρολος για αυτήν την κίνηση απέναντι σε μια ΜΚΟ συμπατριωτών του..»

Τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία της συγκεκριμένης οργάνωσης σπάζοντας κομπιούτερ, γραφεία και βάφοντας τους τοίχους, ενώ το αρχηγικό μέλος της ομάδας προτίμησε να μην πάρει μέρος στη συγκεκριμένη καταδρομική επίθεση και να αφήσει άλλα άτομα να σπάσουν και να καταστρέψουν και ενδεχομένως και να είχαν συλληφθεί αν η αστυνομία είχε κινηθεί πιο γρήγορα. Εκτός αν ο Ρουβίκωνας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Κάρολου ήταν τόσο δρακόντεια που οι αστυνομικές δυνάμεις θα ήταν αδύνατον να βρίσκονται παντού.

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτηση τους στο σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν γνωστό ότι έφτασαν μέχρι την Τήνο για να πετάξουν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής του νησιού καθώς έτσι πιστεύουν ότι παρεμβαίνουν, για το θάνατο των δυο δημοτικών υπαλλήλων που έπεσαν σε γκρεμό με το απορριμματοφόρο.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στους αστυνομικούς της Τήνου, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ