ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Siemens: Ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Τ. Μαντέλης

Υπόθεση Siemens: Ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Τ. Μαντέλης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ φωτογραφία αρχειου

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κρίθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση δωροδοκίας ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων από τη Siemens.

Η απόφαση επί της ποινής του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αν παραμείνει ίδια με την πρωτόδικη ποινή, κάθειρξη 8 ετών, τότε ο 73χρονος πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η απόφαση επί της ενοχής ελήφθη κατά πλειοψηφία. Τέσσερις δικαστές έκριναν ότι ο Τάσος Μαντέλης ως υπουργός Μεταφορών, δωροδοκήθηκε με 450.000 μάρκα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ. Αντίθετα ένας δικαστικός λειτουργός ψήφισε υπέρ της αθώωσής του.

Κατά πλειοψηφία κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου καθώς και ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ. Μαντάς.

Εξάλλου, οι συνήγοροι του Τάσου Μαντέλη ζήτησαν από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι, ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ