ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις Ν.Σαντορινιού για το μεταφορικό ισοδύναμο

Διευκρινίσεις Ν.Σαντορινιού για το μεταφορικό ισοδύναμο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την 1η Ιουλίου ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους νησιώτες να ταξιδεύουν με πλοία ή ΚΤΕΛ με εισιτήρια ίσης αξίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο δεν είναι αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως η μείωση του κόστους θα αφορά τόσο τους νησιώτες, όσο και τη μεταφορά αγαθών.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, κάθε νησιώτης θα πρέπει να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό, την κατοικία και τον ΑΦΜ του και στη συνέχεια θα αποκτήσει την κάρτα νησιώτη.

Αυτή την κάρτα θα χρησιμοποιεί κατά την έκδοση του εισιτηρίου, το οποίο θα πληρώνει στην κανονική του τιμή και στη συνέχεια θα πιστώνεται στον λογαριασμό του η διαφορά. Τα χρήματα θα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του σε διάστημα που δε θα ξεπερνά τη μία εβδομάδα.

Αρχικώς, το μέτρο θα εφαρμοστεί στους κατοίκους των νησιών βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, (η Ρόδος έχει εξαιρεθεί), σε τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια νησιά του Ιονίου.

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε, επίσης, πως θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί το μέτρο και στις αεροπορικές μετακινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ