ΕΛΛΑΔΑ

«Χειρουργική» επέμβαση εκκένωσης στο λιμάνι Πάτρας

«Χειρουργική» επέμβαση εκκένωσης στο λιμάνι Πάτρας

Με μια «χειρουργική» επέμβαση, που κράτησε μόλις μια ώρα, η αστυνομία εκκένωσε τα ξημερώματα το λιμάνι της Πάτρας που είχε μετατραπεί σε έναν άτυπο καταυλισμό παράτυπων μεταναστών.

Πάνω από 400 αστυνομικοί πήραν θέσεις σε καίρια σημεία και απομάκρυναν τους αλλοδαπούς από δυο κτήρια της ΑΒΕΞ και ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνές περίπου 500 αλλοδαποί.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται στην Κόρινθο όπου θα γίνει λεπτομερής καταγραφή και έλεγχος των εγγράφων που έχουν μαζί τους οι αλλοδαποί, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία μεταφέρονται σε επίσημες δομές για την φιλοξενία ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία αντίσταση από την πλευρά των αλλοδαπών ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στις σκηνές τους, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί στο λιμάνι επεισόδια μεταξύ παράτυπων μεταναστών, με πιο πρόσφατο αυτό της δολοφονίας ενός αλλοδαπού από άλλο αλλοδαπό με πιστόλι.

H «Ειδομένη της Πάτρας» (Μέρος 1ο)

Ο κόμπος είχε φτάσει πια στο χτένι για την τοπική κοινωνία στην Πάτρα που ερχόταν σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με συμπλοκές και μάλιστα αιματηρές ενώ η κατάσταση στο λιμάνι από τα σκουπίδια ήταν αφόρητη. Την ίδια ώρα επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών ζούσαν με το φόβο μήπως κάποιος από τους μετανάστες είχε βρει κρυφά καταφύγιο στη νταλίκα που θα τον οδηγούσε να περάσει στην Ιταλία.

Πάτρα: Το λιμάνι της αγωνίας για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες (Μέρος 2ο)

Το επιχειρησιακό σχέδιο της εκκένωσης καταρτίστηκε στην Αθήνα και στις συσκέψεις στην Κατεχάκη είχε δοθεί εντολή από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβαλα για ομαλή χωρίς επεισόδια και αντιδράσεις εφαρμογή του. Επικεφαλής ήταν η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ενώ στο σημείο του λιμανιού βρισκόταν συνεχώς εισαγγελέας.

Από χθες βρισκόταν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης για να συντονίζει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις με τα κεντρικά επιχειρησιακά σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ