ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Δεν αποκλείω να υπάρχουν και ιδωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Δεν αποκλείω να υπάρχουν και ιδωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων
EUROKINISSI/Φωτο αρχείου

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επί της ετήσιας έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για το 2016, ο κ. Ζαμπίρας υποστήριξε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο γύρω από αυτά αφήνει το περιθώριο να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

«Ακούμε ότι υπάρχουν και ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε», είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Αυτά τα βαλιτσάκια, εφόσον υπάρχουν, κυκλοφορούν μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να τα περιλαμβάνει αν και το έχουμε ζητήσει πολλές φορές».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΑΔΑΕ γνωρίζει μόνον τρία επίσημα βαλιτσάκια παρακολουθήσεων τα οποία και ελέγχει και τα οποία έχουν η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑΣ.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, είπε πως από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ