ΕΛΛΑΔΑ

Λιόσια: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ που δέχθηκε πυροβολισμούς

Λιόσια: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ που δέχθηκε πυροβολισμούς
CNN Greece

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις φθορές που υπέστη το υπηρεσιακό όχημα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, από ομάδα Ρομά στα Λιόσια, φέρνει στη δημοσιότητα το CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα της ΟΠΚΕ ακινητοποίησε δύο Ρομά στα Λιόσια, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για ληστεία που είχε γίνει λίγο νωρίτερα.

Από τα διπλανά σπίτια άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν σε βάρος των αστυνομικών προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους δυο Ρομά από τα χέρια των αστυνομικών και να αποδράσουν.

32687915 10204316811237703 3190587473117839360 n

Οι αστυνομικοί απάντησαν πυροβολώντας στον αέρα και ζήτησαν ενισχύσεις κάτι που έγινε άμεσα. Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ενώ οι δράστες που πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών, κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Με αφορμή το περιστατικό, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, η εθελοτυφλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τα "αποκαλυπτήρια" της νέας αστυνομικής δράσης από τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεσκεπάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακής και μόνο τακτικής.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για ακόμη μια φορά καταγγέλλει την σαθρή λειτουργία μιας Αστυνομικής Επιχειρησιακής Ομάδας που αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στα πλαίσια της αποστολής της έχει καταντήσει η "φιλιππινέζα" των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.

Συγκεκριμένα:
• Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27 επειδή η μία εξ αυτών "έκλεισε" λόγω λειψανδρίας!
• Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!

Από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά :
• Δύο Ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων .
• Σε συμβολαιογραφία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.
• Στη φρούρηση εταιρείας πλειστηριασμών .
• Στην Ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.
• Στην Υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.
• Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.
• Περίπου 20 αστυνομικοί στην φρούρηση οικείας, υποδίκου σε κατ οίκον περιορισμό.

Ότι εξ αυτών απομένει διατίθεται στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής!

Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αίσθημα ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε συνέπειες και διώξεις , όπως εκείνες του προσφάτου παρελθόντος , θα επιδιώκουμε τεκμηριωμένα, την βελτίωση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας , ιδιαίτερα εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους και που χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ