Συνελήφθη το μέλος του Ρουβίκωνα που το πρωί τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αναρχικής ομάδας σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για τον Σ.Κ., 19 ετών, ο οποίος έχει συλληφθεί και άλλες φορές.

Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε από το βίντεο, που ανέβασε η αναρχική ομάδα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και είναι το άτομο που κρατούσε το σφυρί και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο συμβολαιογραφείο.

«Πρωτοστατώ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας»

H συμβολαιογράφος Θηρεσίας Δάλλα-Πολυζώη, σε γραπτή ανακοίνωσή της, κατήγγειλε την επίθεση.

Όπως τόνισε η ίδια, πρωτοστατεί για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και πως δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη λαϊκή κατοικία να έχει εκπλειστηριαστεί από την ίδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Καταγγέλλω την προβοκατόρικη σε βάρος μου επίθεση, από κουκουλοφόρους, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γραφείο μου. Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών.

Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων».


Διαβάστε επίσης

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα

Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στον Μπουτάρη

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη