ΕΛΛΑΔΑ

Εικαστική έκθεση τιμά τους Ελλαδίτες και Έλληνοκύπριους αγνοούμενους του 1974

Εικαστική έκθεση τιμά τους Ελλαδίτες και Έλληνοκύπριους αγνοούμενους του 1974

Από την Τρίτη 5 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο η έκθεση «Αγνοούμενοι: στη σκιά της απουσίας τους» στην μνήμη των Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων που αγνοούνται από την τουρκική κατάληψη της Κύπρου το 1974.

Η έκθεση πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου. Στην οργάνωση συμβάλλει επίσης η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας καθώς και η Σχολή Εικαστικών Τεχνών ARTe, φοιτητές και διδάσκοντες της οποίας καλλιτέχνησαν τα έργα που θα εκτεθούν στην εκδήλωση.

Η έκθεση είναι πρωτοποριακή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο καθώς είναι η πρώτη καλλιτεχνική απόπειρα που επικεντρώνεται στο θέμα των αγνοούμενων αυτών πληθυσμών. Η εκδήλωση αποσκοπεί τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων όσο και στην προβολή του συγκεκριμένου θέματος και των συνεπειών της χρόνιας απουσίας των αγνοουμένων στους συγγενείς και φίλους τους.

Πέρα από τα καλλιτεχνικά εκθέματα, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται και βίντεο με τα πρόσωπα και τα ονόματα αγνοουμένων. Επιπλέον, παράλληλα με την έκθεση θα λάβει χώρα και θεματικά οργανωμένη ημερίδα στην οποία θα μετέχουν ιστορικοί τέχνης, ακαδημαϊκοί, νομικοί, διπλωμάτες και ιατροδικαστές.

Η έκθεση φέρει την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ