ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα ο 26χρονος και η 23χρονη, που συνελήφθησαν για την επίθεση που σημειώθηκε από ομάδα 10 ατόμων το απόγευμα της Τρίτης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο Κολωνάκι.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.

Ο 26χρονος και η 23χρονη είχαν προσαχθεί ύστερα από τη χθεσινή επίθεση στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας και στη συνέχεια συνελήφθησαν, αφού ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους.

Σημειώνται ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα ενός από τους πιο παλιούς αντιεξουσιαστές με πλούσια δράση και επιστήθιου φίλοου του Νίκου Μαζιώτη.

Ο αρχηγός της συγκεκριμένης ομάδας είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και τα τελευταία χρόνια η ομάδα του είχε προχωρήσει σε εισβολές, προκαλώντας φθορές σε αρκετούς στόχους, ενώ είχε ξαναεπιτεθεί και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με πανό και τρικάκια.

Η γυναίκα που συνελήφθη χθες, διατηρεί προσωπική σχέση μαζί του και έχει προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές.

Ο νεαρός, εκτός από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις της ομάδας, είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με άτομα τις Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ