ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα

«Όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με την οποία είχε κριθεί ότι δεν εκδίδεται στη Μάλτα η 36χρονη Ρωσίδα Μαρία Εφίμοβα.

Ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας την έφεση, είπε «όχι» στην έκδοση της 36χρονης Εφίμοβα, η οποία θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια στην υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλίσια σε μαφιόζικο «χτύπημα» τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν από έναν μήνα, ενώπιον του Αρείου Πάγου, η 36χρονη Ρωσίδα είχε μιλήσει για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που εκδοθεί στη Μάλτα. Είχε αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να έχει την κατάληξη της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Όπως εξήγησε, η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

Η Μαρία Εφίμοβα εργάστηκε στην τράπεζα Ρilatus από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016 ως προσωπική γραμματέας του προέδρου. Η συγκεκριμένη τράπεζα, ωστόσο, ελέγχεται για ύποπτους λογαριασμούς και διαπλοκή με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας και αυτή ήταν μία από τις πτυχές τής έρευνας που διενεργούσε η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ